A „Ments meg egy kertet” program zárása a 2017. évben

 

Idén iskolánk 2/10.C osztályos kertész tanulói  vettek részt a „Ments meg egy kertet” programban.  A kezdeményezést a Földművelésügyi Minisztérium 2016-ban indította el a minisztériumi fenntartású szakképző intézmények számára.  A diákok olyan elhanyagolt kertek művelését vállalták, amelyeket idős tulajdonosaik önállóan már nem tudtak volna fenntartani.  A rendszeres munka során a fiatal segítők  egyrészt  gyakorolhatták a különféle műveleteket, másrészt a gondozott terület és a tulajdonos köszönő szavai számukra is sikerélményt jelentettek.

A díjátadó ünnepségnek – 2017. november 23-án – a budapesti Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola adott helyet. A díjakat Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, a program ötletgazdája adta át. A 2/10.C osztály két jelen lévő képviselője  oklevelet, valamint értékes tárgyjutalmat kapott.

Képek az eseményről

A Ments meg egy kertet! program november 23-i, ünnepélyes díjátadójának fényképei
mától elérhetőek A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei program facebook oldalán a következő link alatt:

https://www.facebook.com/legszebbkonyhakertek/posts/1611999415487598

 

Az idei év fényképes összefoglalóját (a háttérben menő vetítést) erről a linkről tudják letölteni:

https://goo.gl/JDEeZy