Junior Achievement

A Junior Achievement Magyarország szervezetével iskolánknak régebbi kapcsolata van.

Ők a pénzügyi jártasság - sőt a fiatalok vállalkozóvá válásának - elősegítését is feladatuknak tekintik.

Intézményünkből a 2/10.B virágkötő osztály vesz részt a Junior idei oktatóprogramjában.

Az újonnan alapított diákvállalkozást az osztálytagokból szerveződött vezetőség irányítja.

A munkában természetesen két szaktanár és egy külső tanácsadó is segítséget nyújt.

A cég fő tevékenysége: virágkötészeti termékek készítése .

 Az elkészült kompozíciókat december 12-én Budapesten mutathatják be és árusíthatják a vállalkozó fiatalok.

Ez az alkalom egyben verseny is lesz.  >>


2015. december 12.

A Junior Achievement Magyarország által szervezett december 12-i karácsonyi vásáron – egyben versenyen – első alkalommal vett részt iskolánk.

33 intézményből érkeztek a diákvállalkozók a budapesti KÖKI Terminál által biztosított helyszínre. Az iskolák eltérő szakmai profilja természetesen megmutatkozott az eladásra kínált termékekben is. Volt, aki helyszíni portrérajzolást kínált, mások poharat gravíroztak vagy aprósüteményt árusítottak.

Intézményünk diákvállalkozása, a FLORIST Kft karácsonyi asztal- és ajtódíszeket készített természetes anyagok felhasználásával. Az első három helyezett közé ugyan nem került be csapatunk, ám mégis sikeresen zártuk a napot: a termékek 90%-a elkelt.

Ami pedig még ennél is fontosabb: a fiatalok közvetlenül az érdeklődőktől és a vásárlóktól kaptak közvetlen visszajelzést a munkájukról.


2016. március 11.

A 2016. évi Junior Achievement Magyarország Diákvállalkozások tavaszi vásárán és versenyén iskolánk is részt vett. A főként gazdasági szakemberekből álló zsűritagok a vásáron kínált termékek hasznosságát, eredetiségét, az értékesítés ötletességét és a tanulók válaszait egyaránt értékelték.

Megközelítőleg 20 kiállító középiskola között zajlott a vetélkedés Budapesten, a Pólus Centerben, ahol intézményünk – a 10.B osztályból alapított Florist Kft –  a díjazottak közé került és a „Legjobb marketing” címet nyerte el.