Levendula  Projekt

A Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet környezetbarát programjába iskolánk is bekapcsolódott. Október 18-án ültették el a kertész tanulók azt a 20 levendulát, amelyet a szövetkezet ügyvezető elnöke, Szamler László adott át.  A kezdeményezést Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is segíti, így közösen kezdődhetett meg a munka.

A projekt hosszabb időtartamú lesz.  Évelő növényről lévén szó,  diákjaink munkájukkal felelősséget vállalva nyomon tudják követni a levendula  növekedését, majd a kifejlődött virágokat minden évben változatosan fel tudják használni.  Virágkötészeti kompozíciók készítése éppúgy lehetővé válik így, mint  pl. illóolaj kinyerése vagy különleges lekvárok „fűszerezése”.

Az elérni kívánt eredmény valóban sokféle lehet, ezeket a későbbiekben fogják majd megtapasztalni a kiemelt ágyásban munkát végzők. 

Mivel iskolánk vált a projekt referenciaközpontjává, ezért a programban még részt vevő 2 általános iskola és 2 óvoda levendulatermesztőit is el fogjuk látni növényápolással kapcsolatos tanáccsal. Természetesen alkalom lehet ez a különböző életkorú fiatalok barátkozására, egymás intézményeinek  megismerésére is.

 

Sulikerti edzőterek

2016. október 17.

Újságcikk iskolánkról - Keol.hu

Levendulát ültettek a gyerekek

2016. október 18.

Újságcikk iskolánkról - Baon.hu