Futak (Szerbia)

 

„A határon túl”

    

Пољопривредна школа са домом ученика

(A futaki Mezőgazdasági Iskola épülete)

 

Frissült: 2016. október 30.

http://www.ibela.hu/gimnazium/files/hat_logo.jpg Képtalálat a következőre: „Futaki mezőgazdasági iskola címere”            Képtalálat a következőre: „kocsis pál mezőgazdasági szakközépiskola címere”

HATÁRTALANUL! program  az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával (HAT-16-02-0033)

Első utazás

(Magyarország 2016. 10. 24-10. 27)

Iskolánk fogadta a futaki Mezőgazdasági Középiskola és Diákotthon mezőgazdasági technikus képzésben résztvevő12 főből álló csapatát, akik a „Határtalanul” program keretében látogattak el hozzánk.  Látogatásuk célja ismeretek szerzése, emberi kapcsolatok építése a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola gazda tanulóival. A project keretében megvalósított feladatok (rovarhotel építése, évelőágyás beültetése) mellett kulturális programok keretében megismerhették a Kecskemét nevezetességeit, a magyar nép jelentősebb történeti eseményeit, emlékeit.

Előkészítő foglalkozás

                                

 

Project feladatok

                                         

                      

„Bucka túra”

 

        


budapesti kirándulás

 


 

Az Ópusztaszeri Történeti Emlékhely látogatás

 

                       

                      

 Újságcikkek:   hiros.hu    keol.hu    baon.hu

Frissült: 2016. április 15.

Áprilisban, Futakon rendezték meg a szerbiai mezőgazdasági iskolák 32. országos versenyét. A nemzeti mezőgazdasági versenyre 29 csapat nevezett. A verseny nemzeti jellegén túl, nemzetközi színezetet is kapott azáltal, hogy Magyarországról kettő, Macedóniából pedig egy iskola kapott meghívást a versenyre.

A házigazda Futaki Mezőgazdasági Iskola meghívására a határon túli versenyen részt vehettek a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakképző Iskola diákjai is. Iskolánkat két csapat képviselte.  Virágkötészet témakörben a 2/10. B osztályból Fazekas Emese és Hegedűs Enikő. Állattartás témakörben a 2/10. C osztályból Farkas Zoltán és Horváth Dániel.  Tanulóink a verseny gyakorlati részében vettek csak részt, így a teljes versenyértékelésben, nem befolyásolták a hazai mezőny eredményét. A gyakorlati versenyben a virágkötőknek húsvéti kompozíciót kellet készíteniük meghatározott időn belül. A gazda tanulóinknak istállófertőtlenítés volt a feladatuk, amelyben a végre hajtáson túl a jegyzőkönyv kitöltése is a feladat részét képezte.

Iskolánkat négy tanuló képviselte.  Virágkötészet témakörben a 2/10. B osztályból Fazekas Emese és Hegedűs Enikő. Állattartás témakörben a 2/10. C osztályból Farkas Zoltán és Horváth Dániel vettek részt a vetélkedőn.  Tanulóink a verseny gyakorlati részében vettek csak részt, így a teljes versenyértékelésben, nem befolyásolták a hazai mezőny eredményét. A a virágkötőknek húsvéti kompozíciót kellet készíteniük meghatározott időn belül. A gazda tanulóinknak istállófertőtlenítés volt a feladatuk, amelyben a végrehajtáson túl a jegyzőkönyv kitöltése is a feladat részét képezte.

Tanulóink teljesítménye elismerést érdemlő lett. A virágkötők között Fazekas Emese I. helyezést, Hegedűs Enikő III. helyezést ért el. A gazdák versenyében Horváth Dániel II. helyezést (44 pont), Farkas Zoltán IV. helyezést (38 pont) ért el. .

Gratulálunk diákjainknak!